Muuttamiseen liittyy paljon asioita, joita tulee huomioida. Tärkein vinkkimme sinulle - huolehdi kotivakuutus sekä tapaturmavakuutukset kuntoon.

 

Muutto Suomessa

Muistathan, että jos sinulla on jo voimassa oleva kotivakuutus nykyisessä kodissasi, kotivakuutus ei siirry automaattisesti uuteen kotiin.

 

Sinun tulee tehdä osoitteen- ja vakuutuskohteen muutos vakuutusyhtiöösi. Ilmoita samalla uuden kotisi tiedot (pinta-ala, omakotitalon osalta rakennusvuosi, rakennusmateriaali ja muut tarpeelliset tiedot, kuten käyttövesiputkiston asennus-/remontointivuosi). Useimmilla vakuutusyhtiöillä näiden muutosten tekeminen onnistuu verkkopalvelussa kirjautumalla kyseisen yhtiön verkkopalveluun (useimmiten Tupas-tunnukset käyvät tähän, etkä tarvitse erillisiä tunnuksia).

 

Uuteen kotiin muuttaessa on hyvä varmistaa, että vakuutusturva on tarpeeksi kattava ja siihen sisältyy myös muuttamisessa mahdollisesti aiheutuneet vahingot, jos esimerkiksi kompastut kantaessasi televisiota muuttoautoon ja televisio rikkoutuu. Jos itse loukkaannut samalla ja tarvitset lääkärinhoitoa, on tapaturmavakuutus apunasi hoidosta aiheutuvien kustannusten kanssa. Jos olet epävarma vakuutuksen kattavuudesta, suosittelemme olemaan suoraan yhteydessä vakuutusyhtiöön oikeiden tietojen varmistamiseksi.

 

Muistathan samalla tarkistaa vakuutukset henkilöturvan osalta. Kuten ehkä olet aiemmin huomannut, suosittelemme jokaiselle vähimmäisvakuutusturvana tapaturmavakuutusta, jossa on tarpeeksi laaja hoitokulujen korvaus.

 

Jos muutat ensimmäistä kertaa tai sinulla ei vielä ole kotivakuutusta

Tutustu kotivakuutuksiin palvelussamme.

Oletko muuttamassa vuokralle, rivitaloon, kerrostaloon, paritaloon vai kenties omakotitaloon?

Tällä kysymyksellä on merkitystä siksi, että vuokralla tai asunto-osakeyhtiössä asuessa sinulla ei yleensä ole vastuuta koko kiinteistöstä eli talosta, vaan riittää, että otat irtaimistovakuutuksen tavaroillesi. Jos taas muutat omakotitaloon, joka on oma tai muuten myös rakennuksen osalta vastuullasi, kannattaa ottaa sekä rakennusvakuutus että irtaimiston vakuutus.                     

 

Muutto ulkomaille

Jos olet muuttamassa ulkomaille, ole mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi tarkempien ohjeiden saamiseksi. Näin voit varmistaa vakuutuksesi voimassaolon ja saat muutenkin ohjeita vakuutuskäytännöistä ulkomaille muutettaessa, varsinkin, jos olet ajatellut pitää joitakin vakuutuksistasi voimassa.

 

Muistathan aina vakuuttaa ulkomailla olevan omaisuutesi paikallisessa vakuutusyhtiössä. Tällöin saat paremmin paikallisia olosuhteita vastaavan vakuutuksen.

 

 

 

Kotivakuutus (irtaimistovakuutus)

Kodin irtaimistovakuutus turvaa kodissasi olevia tavaroita äkillisten ja odottamattomien vahinkojen varalta. Laaja kotivakuutus sisältää yleensä seuraavia turvia: palo-, myrsky- tulva-, vuoto-, luonnonilmiö- ja rikosturvat sekä asumisen keskeytysturvan. Matkatavarat sisältyvät myös monilla yhtiöillä kotivakuutukseen.

Kotivakuutukseen voi myös sisällyttää vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.