Vakuutukset joka elämäntilanteeseen

 

Olit sitten nuori, vanha, sinkku, perheellinen, mies tai nainen, elämässäsi tulee aina vastaan tilanteita, jotka olisivat voineet olla hieman helpompia, jos sinulla olisi ollut oikeanlainen vakuutus turvanasi. Osalla meistä ei ole minkäänlaisia vakuutuksia. Osalla on vakuutuksia, joiden kattavuudesta eivät kuitenkaan ole selvillä ja osa on täysin tietoisia, minkälaisia omat vakuutukset ovat. Suurimmalle osalle vakuutuksen sisältö valkenee kuitenkin vasta vahingon satuttua. Me pyrimme kuitenkin auttamaan sinua ymmärtämään jo ennen vahingon sattumista, minkälaisia vakuutuksia on ja mikä olisi juuri sinun elämäntilanteeseesi parhaiten sopiva turva.

 

Ensimmäiseen omaan kotiin

Vanhempien luota omaan kotiin muuttava nuori opiskelija voi olla ensimmäistä kertaa vakuutusten hankinnan äärellä muuton koittaessa. Siinä vaiheessa ei välttämättä osaa ajatella, mitä kaikkea omassa kodissa voi sattua ja miten kotivakuutus eri tilanteissa on apuna. Tärkeintä kuitenkin nuoren on muistaa, että kotivakuutus on ehdottomasti otettava ja useat vuokranantajat sitä jo vuokrasopimuksen osana vaativat. Nuoret myös liikkuvat ja tekevät paljon asioita ja sen vuoksi matka- ja tapaturmavakuutukset ovat hyvä hankkia asui sitten vanhempien luona tai omillaan.

 

Turvaa yhden hengen taloudelle

Yksihenkiset taloudet ovat vahinkotilanteissa usein yksin vahingon seurausten kanssa, koska välttämättä ei ole muita jakamassa vahingosta aiheutuvia kuluja. Tällöin oikeanlainen vakuutusturva voi osoittautua erittäin arvokkaaksi avuksi. Oli kyseessä sitten läppärin, kännykän tai sohvan äkillinen ja odottamaton rikkoutuminen, pesukoneen rikkoutumisesta aiheutuva yllättävä vesivahinko, kodin irtaimistovakuutus auttaa kattamaan vahingosta aiheutuvia kuluja. Myös esimerkiksi vapaa-ajalla sattunut tapaturma voi nopean hoitoon hakeutumisen vuoksi parantua nopeammin ja kuntoutuminen vie vähemmän aikaa. Tapaturmavakuutus on oiva apu tapaturmissa, sillä se korvaa aiheutuvia hoitokuluja, lääkkeitä, lääkinnällisiä välineitä ja fysikaalista hoitoa.

 

Lapsiperheet

Lapsiperheessä puolestaan ei riitä, että huolehtii vain omasta vakuutusturvastaan vaan vanhempien on hyvä huolehtia kodin ja oman vakuutusturvansa lisäksi myös lasten vakuutusturvasta. Lapsille on tarjolla esimerkiksi tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksia, jotka auttavat, jos lapsi äkillisesti sairastuu tai loukkaa itsensä. Näiden avulla on helppo myös hakeutua hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle, koska vakuutukset korvaavat julkisen puolen hoitokulujen lisäksi myös yksityissairaanhoidon kuluja. Moni vanhempi ei tule miettineeksi tai halua miettiä etukäteen, että vanhemman olisi hyvä myös omien tapaturma- ja sairauskuluvakuutusten lisäksi huolehtia siitä, että on myös riittävä henkivakuutus. Näin vanhempi voi olla varma, että lapset pärjäävät taloudellisesti muuttuvassa elämäntilanteessa, varsinkin, jos vanhemmilla on ollut esimerkiksi asuntolainaa.

 

Näiden lisäksi myös moottoriajoneuvon, veneen tai kotieläimen omistajien tulee huolehtia siitä, että lakisääteisten vakuutusten lisäksi hankitaan myös vapaehtoiset vakuutukset auttamaan, jos vahinkoja sattuu.

 

Jokaiselle jotakin - oman tarpeesi mukaan

Oli sitten eläkeläinen tai opiskelija, työssäkäyvä tai työtön jokaisen on hyvä edes hetkeksi pysähtyä käymään läpi omaa elämäntilannetta, olemassa olevia vakuutuksiaan ja selvittää, onko varautunut yllättäviin vahinkoihin haluamallaan tavalla. Toiset ovat valmiita ottamaan riskejä enemmän kuin toiset, mutta jos sinä haluat, että vahingon sattuessa itsesi tai omaisuutesi korjaaminen ei jää siitä kiinni, ettei sinulla ole vakuutusta auttamassa yllättävien kustannusten kanssa, niin kannattaa nähdä hetki vaivaa ennen kuin on liian myöhäistä ja vahinko on jo sattunut.