Kotivakuutus

 

Asutpa vuokralla tai omistusasunnossa, omakotitalossa tai kerrostalossa, kotisi on hyvä vakuuttaa arvaamattomien vahinkojen varalta. Kotivakuutus antaa turvaa kodissasi oleville tavaroille ja tarvittaessa itse rakennukselle.

 

 

Jos asut asunto-osakeyhtiössä, kuten kerros- tai rivitalossa, sinun tarvitsee vakuuttaa kotivakuutuksella vain oma irtaimistosi (kodin irtaimistovakuutus). Tutustu tarkemmin kodin irtaimistovakuutuksiin.

 

Jos asut muussa kuin asunto- tai kiinteistöosakeyhtiössä, tarvitset irtaimistovakuutuksen lisäksi myös vakuutuksen asuinrakennukselle ja tontilla oleville muille rakennuksille (rakennusvakuutus). Tutustu tarkemmin rakennusvakuutuksiin.

 

Vapaa-ajan asunto tai mökki vakuutetaan vastaavasti kuin omakotitalo. Tutustu tarkemmin vapaa-ajan asunnon vakuuttamiseen.

 

Kotivakuutukseen kannattaa myös aina sisällyttää vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

 

 

Kodin irtaimistovakuutus turvaa kodissasi olevia tavaroita äkillisten ja odottamattomien vahinkojen varalta. Matkatavarat sisältyvät myös monilla yhtiöillä kotivakuutukseen.

Rakennusvakuutus korvaa irtaimistovakuutuksen tapaan äkillisiä ja odottamattomia rakennusvakuutuksen piirissä olevien kohteiden vahinkoja.

Kotivakuutukseen voi ja kannattaa myös sisällyttää vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.