Vapaa-ajan asunnon vakuutus

 

Jos asut tai omistat muun kuin asunto- tai kiinteistöosakeyhtiön, tarvitset irtaimistovakuutuksen lisäksi myös vakuutuksen asuinrakennukselle ja tontilla oleville muille rakennuksille (rakennusvakuutus).

 

Vapaa-ajan asunto tai mökki vakuutetaan vastaavasti kuin omakotitalo. Vapaa-ajan asunto ja muut tontilla olevat rakennukset vakuutetaan rakennusvakuutuksella ja vapaa-ajan asunnossa ja muissa rakennuksissa oleva omaisuus irtaimistovakuutuksella. Vapaa-ajan asunto on hyvä vakuutta riippumatta siitä, onko se käytössä vain kesäisin vai ympäri vuoden. Vapaa-ajan asunnon vakuutusturvan voi valita sen mukaan, millainen kohde on ja minkälaista omaisuutta siellä on.

 

 

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

 

Jos kotivakuutukseen on sisällytetty vastuu- ja oikeusturvavakuutukset, ei niitä tarvitse ottaa erikseen vapaa-ajan asunnon vakuutukseen.

 

Vastuuvakuutus antaa turvaa niihin vahinkoihin, jotka sinä olet varomattomuudellasi aiheuttanut ja joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Korvauksen saajana vastuuvakuutuksessa on aina joku ulkopuolinen henkilö tai taho. Esimerkiksi, jos sinä tai lapsesi vahingossa kaadatte pyörän naapurin autoa vasten ja auton kylki naarmuuntuu pahoin, vastuuvakuutus korvaa naapurin auton korjauskuluja. 

 

Oikeusturvavakuutus puolestaan korvaa niitä kustannuksia, joita sinulle tai perheenjäsenellesi aiheutuu lakimiesavun käyttämisestä. Vakuutus korvaa yleensä vain yksityiselämään liittyviä riitoja pois lukien esimerkiksi lasten elatukseen ja tapaamisoikeuksiin tai avioliiton päättämiseen liittyviä riitoja. Myöskään työhön tai yritystoimintaan liittyvät riidat eivät kuulu vakuutuksen korvauspiiriin. 

 

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat tärkeä osa kotivakuutustasi. Kannattaa tarkistaa vakuutussopimuksestasi ja -ehdoista, millaisia rajoituksia tai enimmäiskorvausmääriä oma vakuutuksesi sisältää.

(Vapaa-ajan asunto)

Rakennusvakuutuksella vakuutat kiinteää omaisuuttasi - myös vapaa-ajan asuntosi.